Årsrevisjon av handicap er gjennomført

Publisert: 15. januar 2018  av Svanhild Kjærvik  |  Nyhetsarkiv

Golfklubbens handicapkomité skal gjennomføre en handicaprevisjon minst én gang pr. år, typisk ved årsskiftet.Handicaprevisjonen ved årsskiftet (årsrevisjonen) gjennomføres for alle spillere i handicapkategori 1-5 som har klubben som sin hjemmeklubb.

Bakgrunnen for en årlig handicaprevisjon er å vurdere medlemmenes spillestyrke i forhold til deres nåværende handicap.
En handicaprevisjon baseres på de siste åtte handicaptellende rundene som er registrert i GolfBox i løpet av de siste 24 månedene.
Handicaprevisjonen gjennomføres mer eller mindre automatisk i GolfBox og spillernes prestasjoner (scorer) sammenlignes med bla. hva som er å regne som normale scorer for spillere med omtrent samme handicap. Spillernes handicap kan i en handicaprevisjon bli justert opp, ned eller ikke justert.
Handicaprevisjonen tar ikke med spillere som har registrert færre enn fire handicaptellende runder i løpet av de siste 24 månedene. Disse spillernes handicap endres ikke.
·       Manglende justering av handicap kan gi uønskete utslag. Spillere kan bli stående med for lavt handicap i forhold til spillestyrke, noe som kan gjøre at golf blir mindre morsomt ettersom de sjelden klarer å score i forhold til sin spillestyrke. Spillere kan bli stående med for høyt handicap i forhold til spillestyrke og får dermed en urettmessig fordel i turneringer som spilles med handicap.
EGA turneringshandicap
Spillere som har registrert fire eller flere handicaptellende runder i løpet av 2017 får også sin handicapstatus opprettholdt som, eller endret til EGA turneringshandicap for sesongen 2018. Alle andre spillere får handicapstatus EGA handicap ved inngangen av 2018. Disse kan spille seg til et EGA turneringshandicap i løpet av 2018 sesongen. EGA turneringshandicap er en forutsetning for å kunne delta i enkelte turneringer.